donderdag 14 juni 2012

TAG: Been there, done that.

Misschien heb je deze tag al een keer gezien, of heb je hem wel zelf gedaan. Ik zag hem op meerdere blogs voorbijkomen, en ik vind het altijd leuk om over mijn vakanties te praten,  dus ik vond het een goed idee om deze voor jullie te doen. Ik heb niet heel veel landen bezocht, maar ik heb wel veel gedaan, en ik zal jullie tussendoor wat vakantiekliekjes van afgelopen jaren laten zien.

Even voor bij de foto's: Ik ga bijna elk jaar naar dezelfde camping in Frankrijk, sinds 5 jaar, omdat mijn verzorgpony's daar staan. Vandaar steeds dezelfde omgeving ;p

Het uitzicht, vanaf de bergeries. ( Houten huisjes, met een open gevel. s'ochtends, bij zonsopgang, heb je echt een PRACHTIG uitzicht bij het ontbijt. )

Mijn grootste passie: paarden. De middelste ben ik, met Clarissa.

Welke landen heb je allemaal bezocht?

Eerlijk gezegd, niet zo heel veel. Texel ben ik veel geweest, Belgie, Duitsland, en natuurlijk Frankrijk, waar ik dus elk jaar naartoe ga. Deze vakantie ook, voor als je het wou weten. ;p

En Choco, ons hondje, gaat natuurlijk ook altijd mee. Hier ligt hij voor ons huisje, waar we tijdelijk een dagje sliepen.

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keer heen?

Dat zijn heel veel plekken! Ik wil nog een keer naar Spanje, want ik ben kwart spaans, en ik wil gewoon een keer het land zien. Ook wil ik ook nog een keer naar Egypte en India, waar mijn oom, tante en nichten wonen. Het lijkt me super om al die cultuurverschillen te zien, en het is er heerlijk warm ;p Australie mag ik ook niet vergeten, want dat lijkt me ook helemaal geweldig! Het is een ontzettend afwisselend gebied, met regenwoud, stranden, vlaktes.. En Afrika lijkt me ook super, met alle dieren die daar leven. En ik wil ook zeker weten nog een keer naar Amerika. Helaas denk ik niet dat dit allemaal gaat gebeuren, want mij krijg je echt het vliegtuig niet in.

De bergeries, met het uitzicht, in Zusjeskwaliteit.

Wat is jouw meest ideale vakantie? ( Shopping trip, culturele vakantie, etc. )
 
 Ehm, ik vind shoppen heel erg leuk op vakantie, maar je bent immers op vakantie, en dan vind ik het leuk om dingen over dat land te leren, en steden te bezoeken, dus ik denk een combi van een culturele en een shopping vakantie!
 
                                                             Valence d' Agen.
 
Welke plek vond je zo bijzonder dat je  er nog wel eens heen zou willen?
 
Moeilijk, want ik ben immers nog niet heel ver weg geweest. Wat ik toch wel heel bijzonder vond was in Frankrijk, in een stadje waar ik de naam van vergeten ben, maar waar we heel vaak komen. Het stadje bestaat uit allemaal steegjes, met bloembakken langs de muren, heuvels, en grote pleinen waar het hele dorp samenkomt om te eten met zijn allen. Er zijn dan allemaal van die kraapjes met gratis eten enzo; supertof!
 
     Choco, op het strand, gewoon in Nederland.
 
Laat je allerleukste vakantiefoto zien.
 

     Lekker gestoord doen, met die grote hoeden op. Dit was op een grote markt, en het was ontzettend gezellig. Daarom vind ik dit de leukste vakantiefoto.
 
 
Ben je al wel eens voor je werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?
 
Nee, ik zit op 1 VWO, en heb dus nog geen werk. Ik vind reizen wel heel erg leuk, dus ik zou het wel leuk vinden als ik later ook voor mijn werk op vakantie mocht gaan!
 
     Zusjes in het water, op het strand in Zandvoort.
 
Met wie ga je meestal op reis?
 
Met mijn ouders, zusjes, Kiki en Floor, en ons kleine hondje Choco. Ik ben 13, dus alleen op vakantie zit er nog niet in.
 
Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan? (dit mag iedereen zijn: familielid, vriend(in) of beroemd persoon)

Met Lysanne, want zij is mijn allerbeste vriendin. Het liefst zou ik Melissa, mijn verzorgpony, ook nog meenemen, maar zij is toch iets te groot om bij in de achterbak te proppen.

                       Dit was niet eens op vakantie, maar ik vond het wel een hele leuke foto.

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Niet zo moeilijk: Melissa en mijn mobiel en laptop. Melissa omdat ze mijn alles is, en de mobiel en laptop zodat ik verbinding en contact kan houden met de wel bewoonde wereld. Voor de rest een goed boek, en een fotocamera, natuurlijk

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?

Ja, ik ben afgelopen zomer nog in Drenthe geweest, in een leuk huisje met een echte bedstee! Er waren ook paarden, en toen vond ik het natuurlijk helemaal leuk! Voor de rest ben ik al vaak op Texel geweest, en dat vind ik gewoon een heel mooi, leuk eiland.

Ga je liever naar een attractiepark of een dierentuin?

Echt geen idee! Bij dat soort dingen laat ik eigenlijk altijd mijn zusjes beslissen, ik vind het allebei eigenlijk wel leuk.

                      Bowlen doen wij in de vakantie ook heel vaak, ik vind het altijd heel erg gezellig! ;)

Zou je liever een ski- of zonvakantie willen hebben?

Daar hoef ik niet lang over na te denken: zonvakantie! Ik ben nog nooit op skivakantie geweest, maar ik vind dat helemaal niet erg, en hoef  dat ook niet. Skien lijkt me echt vreselijk, koud, eng, en het is denk ik niets voor mij, want ik ben non-sportief. Sowieso zon!

Wat is jouw leukste vakantieherinnering?

Het paardrijden. s'Ochtends om 7 uur op, 30 graden, gelijk naar de wei. Paarden pakken, poetsen, zadelen en dan gelijk naar de bak, die in de wei ligt. Schaapjes en geitjes kijken dan toe, en de zon zo lekker op je gezicht; heerlijk! En dan daarna gelijk het zwembad in!

Wat is jouw minst leuke vakantieherinnering?

Ehm, dat is moeilijk. Ik denk toch het vallen van Clarissa, zo'n 3 jaar geleden. Het deed gelukkig geen pijn, en ik klom er gelijk weer op. Ik heb eigenlijk geen stomme herinnering aan mijn vakanties!

Naar welk land ga je dit jaar op vakantie?

Naar Frankrijk, natuurlijk! Op Clarissa rijden, markten bezoeken, shoppen, zwemmen, barbequen, picknicken.. Ik heb er echt nu al zin in!


 
In Zandvoort, met vrienden een paar dagen op vakantie, een paar jaar geleden. Helaas, helaas sta ik hier heel stom op, met mijn ogen heel raar dichtgeknepen. ( Nee, ik had ze niet helemaal dicht ;p ) Voor de rest vond ik dit een hele leuke foto, vandaar dat ik hem er toch op zet.

Waar zou je nooit op vakantie gaan?

Landen als Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, eigenlijk veel van de skilanden. Ik weet niet waarom, maar op een of andere manier moet ik niks weten van skien, of de landen waarin dat gebeurt. Strange....

Zo, hier ben ik wel even mee bezig geweest. Toch vond ik deze tag heel erg leuk om te doen, al mijn vakantieherinneringen kwamen weer terug, en ik heb een heleboel leuke foto's terug gezien die heel diep in de laptop opgeslagen waren. Helaas heb ik nog niet veel gereisd, maar ik ben zeker van plan dat in de toekomst meer te gaan doen. Maar eerst: weer een geweldige zomer in Frankrijk.

Waar gaan jullie heen op vakantie dit jaar? Welke landen vinden jullie leuk? Tell me in een reactie!

Xx, Pien.